Examenregels

Examenregels bij de F4, F6, F8, F10 en F12.

Voor elke fout beantwoorde theorievraag wordt 1 punt afgetrokken van de totaalscore van de diploma proef. Je mag maximaal 3 fouten in de theorie maken. Als je bijvoorbeeld een totaal score haalt van 212 punten en bij het examen heb je 3 fouten dan kom je uit op een totaal punten aantal van 209. Je zult dan en een wedstrijd en opnieuw een examen moeten doen. (mits de winstpunt weer behaald is). Je kan je opgeven voor de wedstrijden, 1 maand voor de wedstrijd, op de pony van je keuze, mits deze nog vrij is. De sluiting is 10 dagen voor de wedstrijd. 1 week voor de wedstrijd kunt u het programma halen (kopen) bij de bar, hier staat op hoe laat je moet starten op de wedstrijddag.

Het is de bedoeling dat je zelf de pony verzorgt en invlecht. Als er al iemand anders eerder op dezelfde pony rijdt, zal die berijder(ster) de pony zeer waarschijnlijk al ingevlochten hebben. Maar u kunt hier niet automatisch vanuit gaan.

Dan mogen de manege paarden en ponyruiters maximaal 15 minuten voor aanvang van de proef op het paard of pony gaan rijden.

Na de proef mag je ongeveer 10 minuten uitstappen, mits er niemand is die de pony weer over moet nemen, dan ligt het aan de tijd wanneer de volgende op de pony moet of er nog uitgestapt kan worden.

Als je als laatste op de pony hebt gereden dient u de pony verzorgt achter te laten, dit betekend dat alle vlechten er weer uitgehaald moeten worden en het tuig weer netjes en schoon (denk aan het bit) in de zadelkamer terug word gehangen.

Als er nog een parade (prijsuitreiking) gepland staat in het programma zal er op de dag zelf gemeld worden wie er op welke pony zal rijden in de parade. Ook de ruiters zonder pony worden in de parade verwacht. (Dit dient ook in wedstrijdtenue te zijn).