Manege

Welkom bij manege Zilfia’s Hoeve, een gezellig familie bedrijf aan de rand van Houten, waar met veel plezier les wordt gegeven. Manege Zilfia’s Hoeve is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en is door de branche organisatie ingedeeld in categorie 4.

Om deel te nemen aan de lessen moeten kinderen minimaal 6 jaar zijn, conform de regelgeving van de FNRS. Manege Zilfia’s Hoeve is in het bezit van een FNRS veiligheidscertificaat. Wij verzorgen op alle niveaus lessen voor zowel volwassenen als voor kinderen. Onze lessen worden uitsluitend door gediplomeerde instructeurs gegeven.

Wanneer uw zoon of dochter bij ons voor het eerst gaat rijden, starten wij altijd met een aantal privélessen, dit kan vanaf 6 jaar. Op die manier kunnen onze instructeurs goed inschatten in welke groep uw kind geplaatst kan worden. De eerste privéles van uw kind begint met een les waarbij de pony aan een lange lijn (de longe) vast zit. Dit om uw kind op een juiste én veilige manier te laten kennismaken met ponyrijden. Wanneer de instructie meent dat uw kind toe is aan een groepsles, zal dit eerst met u besproken worden. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, bel dan ’s middags na 17.00 uur met de manege, ons telefoonnummer is 030 637 1325.

Heeft uw zoon of dochter al meer ervaring, dan overleggen wij in welke groep er ruimte is.

Wilt u als volwassenen beginnen met paardrijden, of uw oude hobby weer oppakken? Ook voor volwassenen bieden wij privélessen aan zodat u alle kneepjes van het vak leert. Ook hier beginnen we aan de longeer lijn om u vertrouwen te geven en rustig uit te leggen hoe het paard rijden nou precies in z’n werk gaat. We hebben erg gezellige groepslessen waar we je graag verder brengen in het paard rijden.

Het is geen enkel probleem om op latere leeftijd te starten met paardrijden, juist op latere leeftijd kan het ook een welkome en rustgevende sport zijn naast alle hectiek van hedendaags.

Op ons bedrijf bieden wij de volgende les mogelijkheden:

  • Longeer lessen voor de beginners
  • Lessen in groepsverband van beginner tot de ervaren ruiter, zowel spring- als dressuur
  • Privé lessen
  • Poetslessen iedere 1e vrijdag van de maand, gratis voor de lesklanten van de Zilfia’s Hoeve
  • Carrousellessen
  • Verjaardagsfeestjes waarbij je les kan volgen op pony’s
  • manege foto gemaakt door Allard Kamermans