Onderlinge Wedstrijden

Wat leuk je besloten hebt om mee te doen aan de wedstrijden. Hier een beschrijving van de dingen die je moet weten.

Er wordt gereden onder de reglementen van de basiswedstrijdsport. Bestuursleden, jury noch dienstdoende personen dragen enige verantwoordelijkheid omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, pony’s en/of materiaal. De ruiters dienen in officiële rijkleding te starten van de manege Zilfia’s Hoeve en het dragen van een veiligheidscap is verplicht. Ruiters die zijn ingeschreven blijven startgeld verschuldigd. In de stallen en op het erf mag niet gerookt worden.

Het ruiter paspoort is verplicht voor alle manege ruiters.

Dressuurproeven vind je als je hier kijkt. De examenregels vind je op deze pagina.

De reglementen voor de Buts Competitie vind je in deze link. 

pony

Officiële rijkleding verplicht!! Hieronder de uitleg voor het correcte tenue voor pony en paardenruiters. De manege  paarden en pony’s dragen hun eigen sjabrak of een wit of blauw sjabrak.

Ponyruiters:                                                                                       Paardenruiters:      

Witte/beige rijbroek, witte blouse met lange mouwen                        Witte/beige rijbroek

donker blauw giletje of blauw wedstrijdrijjasje                                    Zwart of blauw wedstrijdjasje

 

De A proeven worden in de oneven maanden gereden en B proeven in de even maanden.

Voor het diploma F1 t/m F4 hoeft maar 2 promotiepunten (PP’s) behaald te worden voor doorstroming naar F2, F3 of de F4. Overgang verplicht bij 5 PP’s. Bij 210 punten heeft men 1 promotiepunt.

Er wordt gereden onder de reglementen K.N.H.S & F.N.R.S. van de basiswedstrijdsport ruiter paspoort is verplicht. Bestuursleden, Jury noch dienstdoende personen dragen enige verantwoordelijkheid omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, pony’s en/of materiaal. Ruiters die zijn ingeschreven blijven startgeld verschuldigd. In stallen en op het erf mag niet gerookt worden. De ruiters dienen de paarden / pony’s verzorgd achter te laten

Manege paarden en ponyruiters mogen 15 min. voor de aanvang van de proef op het paard of pony rijden en na de proef direct op stal zetten.

Stoelendans F4 en F3. Indien de pony al mee loopt in de klasse F4 graag een andere pony kiezen. En vervolgens klasse F2 en F1 indien de pony al mee loopt in de klasse F2 graag een andere pony kiezen.

Aansluitend de PARADE (prijsuitreiking) alle ruiters van F4  en F3 klasse zitten op de pony en paarden ruiters indien de pony al mee loopt in de F4 graag een andere ponykiezen.. De overige parade deelnemers zullen op de dag zelf bekend gemaakt worden als er nog pony`s over zijn en de overige ruiters staan dan tussen de pony in.

De volgende Beginners dressuur wedstrijd is op Zondag 14 januari 2018.

Veel succes.