Nieuwsbrief

Nieuwsbrief september / oktober 2018logo_tante_fie_def (1) IMG_7131

 

Nieuwe privacy Wet:

 

We hebben voor de gegevens van onze ledenpaspoorten een kopie van het ingevulde formulier ruiterpaspoort in een map zitten, Deze liggen afgesloten in de kast. Mocht u niet willen dat we uw gegevens m.b.t. startlijsten voor onze wedstrijden op internet zetten dan verzoeken we dit bij opgave te melden. Onze nieuwsbrief versturen we ook digitaal. Als u geen behoefte meer heeft aan deze mails kunt u zich via info@zilfiashoeve.nl afmelden. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan natuurlijk ook via de mail.

Welzijn van onze paarden en pony’s:

Er is een hoop te doen met betrekking tot het welzijn van manege paarden en pony’s. We zijn er als manege continue mee bezig om onze dieren goed te verzorgen, in de zomer lopen ze zo veel mogelijk in de weide, we zorgen dat op tijd de hoefsmid erbij komt en werken met ontwormen en entingsschema’s. Ook proberen we de pony’s en paarden zo in te delen dat ze allemaal even vaak lopen. Zo kan het dus een keer voor komen dat er een pony een keertje vrij heeft of dat je wordt ingedeeld op een voor jou minder favoriete pony of paard. Dit is niet persoonlijk, maar echt alleen voor het dieren welzijn en het behoud van gezonde, fitte en blije pony’s. Heeft u hier vragen over, stel deze gerust aan ons. U kunt hier ook aan meehelpen, door de pony’s en paarden lekker te poetsen, de hoeven goed uit te krabben en na het rijden de bitten even goed schoon te maken. Zo zorgen we met elkaar voor het welzijn van onze dieren.

Nog een klein puntje van aandacht; wij vinden het leuk om te zien hoe enthousiast alle kinderen naar stal toe rennen, alleen de paarden kunnen dit niet zien en schrikken hier vaak van. Wil iedereen er op letten dat rennen naar stal en door stal niet fijn is voor de paarden en kan leiden tot onveilige situaties. Rustig lopen en niet schreeuwen wordt zeer op prijs gesteld!

Instructieweek herfst vakantie:

Na alle leuke reacties van afgelopen zomer hebben we in oktober een verkorte instructie week op de agenda staan. Deze is van maandag 09:00 uur tot donderdag middag +/- 13:00u. Ook in deze week kun je blijven slapen, dit op woensdag avond. De kosten voor deze week zijn € 150.- opgeven kan vanaf 26 september 16:00 uur. Vereiste is dat je zelfstandig je pony moet op kunnen zadelen en poetsen, en je je pony goed kunt sturen in galop i.v.m. de springlessen; houd daar rekening mee met de keuze van de pony J

Grand Café:

We hebben een open Wi-Fi netwerk voor ouders die tijdens de les willen werken. U kunt deze vinden onder Tante Fie het wachtwoord is Zilfias2018 i.v.m. beperkte GB’s per maand is het bekijken van YouTube & facebook filmpjes geblokkeerd.
U kunt ook naar de mogelijkheden voor presentaties, feesten en verjaardagen vragen. Deze vullen we geheel naar wens in.

Vakantie lessen:
De lessen gaan in de herfst vakantie gewoon door.

Stage plaatsen / hulp gezocht:

Naast stages in stal hebben we ook een hele boel andere taken op het bedrijf die we als stage opdracht graag uit willen besteden, lijkt het je zo ie zo leuk iets qua event management te doen dan ben je van harte welkom om eens contact op te nemen. We hebben veel activiteiten waar we wel een organisatie talent voor kunnen gebruiken!

Ruiterpaspoort:

Zilfia’s Hoeve is aangesloten bij de FNRS en we hebben een veiligheidscertificaat, voor ons steeds een mooie test of we aan alle eisen voldoen en de juiste kwaliteit leveren. Het is daardoor op ons ruitersport centrum wel verplicht om een ruiterpaspoort te hebben. Heeft u deze nog niet? U kunt bij de bar een formulier voor de les overeenkomst invullen en deze wordt dan opgestuurd naar de KNHS. Dit is ook een extra stukje aanvullende verzekering. Meer informatie vind u op de site van de FNRS. Heeft u dit nog niet gedaan? We vragen dit voor 10 oktober in te vullen en aan ons te retourneren.

Privélessen:

Privélessen zijn hartstikke fijn om eens extra bij te spijkeren, we vinden het dan ook heel fijn om te zien hoe druk de lessen zijn. Het is vanaf 1 oktober helaas niet meer mogelijk de lessen van de normale 10 ritten kaart of maandabonnement af te strepen. Deze lessen dienen los betaald te worden aan de bar. U kunt wel een 10 ritten kaart kopen voor de privés essen maar dit is 10 keer het privéles tarief.

Springlessen:

14 oktober zijn er weer springlessen!

We hebben diverse groepen op deze dag:

Pony’s beginners springen – klasse AA – Klasse A en meer

Paarden: beginners springen – klasse AA – Klasse A en meer
U kunt zich aan de bar opgeven en direct betalen, kosten zijn € 17.50 per les.

 

Dressuur proeven:

Er gaat een wijziging plaats vinden in de volgorde van de F proeven, nu stappen we na de F12 over op de B en L proeven, we hebben besloten dat we doorgaan met de F proeven t/m de F20, dit omdat deze beter aansluiten op elkaar. De F proeven geven zo een rustigere opbouw. We kijken samen met de ruiters die nu B en L rijden welk niveau het beste bij ze past in de F proeven.

 

Opgeven manegewedstrijden

Natuurlijk heeft iedereen een lievelingspony of paard voor de wedstrijden, maar als deze op de lijst al bezet is mag je je NIET op een andere lijst opgeven en daar de klasse veranderen. Dus is pony Pietje bezet op de lijst van de pony’s F5 t/m F7, mag je je naam niet op de lijst van de pony’s F8 zetten en andersom. Als je op tijd bent met opgeven en er willen meerdere ruiters op een pony, dan wordt er geloot om het zo eerlijk mogelijk te houden voor iedereen. Kan je pas later opgeven dan moet je een pony kiezen die nog niet bezet is. Ook belangrijk: ponyruiters rijden op de pony’s, de paarden zijn voor de paardenruiters.

 

Indoor Competitie:
Traditie getrouw hebben we ieder jaar onze indoor competitie! Ook dit jaar gaan we hier weer mee van start en wel op 7 oktober met de dressuur. Alle onderlinge wedstrijden in zowel springen als dressuur tellen dit indoor seizoen weer mee.

 

Voor alle nieuwe ruiters en amazones:

Wat goed dat je begonnen bent met paard of pony rijden! Dat rijden heb je al aardig onder de knie, maar nu de rest nog. Daarbij alle papa’s en mama’s niet te vergeten natruurlijk. Daar hebben we iets op bedacht: Help mijn kind zit op paardrijden. 1 keer per maand op woensdag avond vanaf 19:00 uur geeft Vivian een korte cursus over de do’s en dont’s met omgang en opzadelen. Iedereen is welkom op deze avond, we starten om 19:00 uur en hopen er een korte maar krachtige sessie van te maken.
 

Zondag 30 september Subtop dressuur
7 oktober Eerste competitie dressuur wedstrijd. F1 t/m F15
Woensdag 10 oktober Help mijn kind zit op paardrijden 19:00 uur in het grand café. Toegang is gratis.

Ook voor volwassenen en kinderen, onder andere opzadelen en omgang komen aan bod.

Zondag 14 oktober Springlessen paarden en pony’s ook beginners springen voor ruiters met weinig/geen ervaring!
Zondag 21 oktober Subtop dressuur
Maandag 22 tm 25 okt Herfst instructie week! Op woensdag avond mag je weer logeren op de manege.
Vrijdag 26 okt tm 28 okt Zilfia’s Jumping springen paarden met selectie voor Jumping Amsterdam.
Za + zo 3 en 4 november Landelijk dressuur paarden en pony’s
11 november Landelijk springen pony’s + eerste competitie wedstrijd manege