Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2018

 Nieuwe privacy Wet:

We hebben voor de gegevens van onze ledenpaspoorten een kopie van het ingevulde formulier ruiterpaspoort in een map zitten, Deze liggen afgesloten in de kast. Mocht u niet willen dat we uw gegevens m.b.t. startlijsten voor onze wedstrijden op internet zetten dan verzoeken we dit bij opgave te melden. Onze nieuwsbrief versturen we ook digitaal. Als u geen behoefte meer heeft aan deze mails kunt u zich via info@zilfiashoeve.nl afmelden. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan natuurlijk ook via de mail.

Welzijn van onze paarden en pony’s:

Er is een hoop te doen met betrekking tot het welzijn van manege paarden en pony’s. We zijn er als manege continue mee bezig om onze dieren goed te verzorgen, in de zomer lopen ze zo veel mogelijk in de weide, we zorgen dat op tijd de hoefsmid erbij komt en werken met ontwormen en entingsschema’s. Ook proberen we de pony’s en paarden zo in te delen dat ze allemaal even vaak lopen. Zo kan het dus een keer voor komen dat er een pony toch een uur vrij heeft of dat je wordt ingedeeld op een voor jou minder favoriete pony of paard. Dit is niet persoonlijk, maar echt alleen voor het dieren welzijn en het behoud van gezonde, fitte en blije pony’s. Heeft u hier vragen over, stel deze gerust aan ons. U kunt hier ook aan meehelpen, door de pony’s en paarden lekker te poetsen, de hoeven goed uit te krabben en na het rijden de bitten even afspoelen. Zo zorgen we met elkaar voor het welzijn.

Nog een klein puntje van aandacht; wij vinden het leuk om te zien hoe enthousiast alle kinderen naar stal toe rennen, alleen de paarden kunnen dit niet zien en schrikken hier vaak van. Wil iedereen er op letten dat rennen naar stal en door stal niet fijn is voor de paarden en kan leiden tot onveilige situaties. Rustig lopen en niet schreeuwen wordt zeer op prijs gesteld!

Leasen van paarden en pony’s:
We zijn achter de schermen bezig om te kijken of we kunnen starten met het ver-leasen van paarden en pony’s. Het is een mooie oplossing als je niet de middelen en of tijd hebt om zelf een paard aan te schaffen. We zijn benieuwd hoeveel vraag er naar is. Mocht je interesse hebben in het leasen, mail dan naar info@zilfiashoeve.nl. Het leasen zal per max. 2 ruiters per paard zijn.

Pension paarden en pony’s:
Naast onze eigen paarden hebben we natuurlijk ook paarden van onze pension klanten staan. Om extra rust in deze stallen te houden verzoeken we jullie als je er niet hoeft te zijn deze gangen ook met rust te laten, aaien en kijken kan prima bij de manege paarden en pony’s. Zo blijft het rustig voor ons allemaal.

Grand Café:

We hebben een open Wi-Fi netwerk voor ouders die tijdens de les willen werken. U kunt deze vinden onder Tante Fie het wachtwoord is ZilfiasHoeve2018 i.v.m. beperkte GB’s per maand is het bekijken van YouTube & facebook filmpjes geblokkeerd.
U kunt ook naar de mogelijkheden voor presentaties, feesten en verjaardagen vragen. Deze vullen we geheel naar wens in.

Paardenpraat tV fandag:

 Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is de paardenpraat tv fandag hier op de Zilfia’s Hoeve. Er zijn dan geen manege lessen op zaterdag!! De lessen kunt u op woensdag inhalen. De kaartverkoop is rechtstreeks ia paardenpraat tv gegaan, en dit was binnen enkele dagen volledig uitverkocht.

Vakantie lessen:
Vanaf zaterdag 14 juli t/m 25 augustus hebben we weer een vakantie rooster voor de groepslessen. Dit betekend dat er in deze periode in de map ingeschreven kan worden voor de lessen. Je kan dan ook je eigen pony of paard kiezen. Het opgeven voor deze lessen kan vanaf 25 juni. Indien je niet kunt komen en je wel opgegeven hebt kun je je tot 24 uur van te voren kosteloos afmelden. Daarna blijft het lesgeld verschuldigd. Afmelden kan via info@zilfiashoeve.nl
In deze periode hebben de paarden en pony’s ook een beetje vakantie.

Klusjesmannen of vrouwen opgelet:

Indien er ouders of opa’s of hippe oma’s zijn die het leuk vinden om te schuren en schilderen opgelet J Op vrijdag (avond) 22 juni en zaterdag 23 juni willen we heel graag het hindernismateriaal schilderen. Op vrijdag willen we graag schuren en zaterdag verven. Er licht een intekenlijst bij de bar. Een dag zou al fantastisch zijn. Als dank voor het helpen ontvang je een waardebon om te eten in ons grand café! Zo zorgen we ervoor dat ons hindernis materiaal er weer mooi uit ziet. Uw hulp wordt heel erg gewaardeerd!!!!!

(Her) opening Zilfia’s Hoeve

Op zaterdag 7 juli willen we graag de manege ‘her’ openen. Zoals velen weten heeft Vivian van der Maat eind december de helft van het bedrijf overgenomen van Ben en is zij nu ruim een half jaar samen met haar ouders aan de slag. In de afgelopen periode hebben we al heel veel opgeknapt en verbouwd. De echte opening was er nog niet geweest. En daarom nodigen we jullie allemaal uit om zaterdag 7 juli ‘’De grote prijs van Houten’’ te komen bekijken. Er zijn voor de kinderen wat leuke activiteiten en ze kunnen iets lekkers op komen halen. Het is erg leuk om dit parcours met een hoogte van 1.40m. te aanschouwen. Na afloop hebben we live muziek en zal er voor een hapje en een drankje gezorgd worden. We zouden het zeer op prijs stellen als u hierbij aanwezig bent.

 

Donderdag 7 juni KNHS regio Utrecht wedstrijd kalender vergadering. In het grand café
Zondag 10 juni Landelijk springen pony’s   – de ere divisie paardencarrousel gaan op wedstrijd.
Woensdag 13 juni Landelijk springen paarden.

Oefenavond K.W.P.N. vrij springen grote rijhal vanaf 19.00 uur.

Donderdag 15 juni Oefenparcours open voor Spring en Handelstallen.
Zondag 17 juni Dressuur wedstrijd klasse F 1 t/m L en dressuurwedstrijd F1 t/m F4 ponyruiters.
Dinsdag 19 juni Lokale Tuigpaarden keuring aanvang 18.30 uur.
Zondag 24 juni Divisie Carrousel, de gehele grote binnenhal zal dan bezet zijn.
Donderdag 28 juni K.W.P.N. keuring rijpaarden grote rijhal. Aanvang in de middag.
Vrijdag 29 juni K.W.P.N. keuring rijpaarden grote rijhal (ochtend) en Springtuin.
Zaterdag 30 juni K.W.P.N. keuring tuigpaarden springtuin.
Zaterdag 30 juni GEEN manege lessen, u kunt op woensdag middag inhalen.
Zaterdag 30 juni Paardenpraat TV fan dag in de grote rijhal.
Zondag 1 juli Paardenpraat TV fan dag in de grote rijhal.
Donderdag 6 juli Landelijk Paarden  springen klasse oefen en B t/m 1.40
Vrijdag 7 juli Landelijk Paarden springen klasse B t/m 1.40
Zaterdag 8 juli Landelijk Paarden springen klasse L t/m 1.40 Grote prijs van Jumping Houten!! 
Zondag 9 juli Landelijk Pony’s klasse oefen en B t/m ZZ en manege ruiters.
Maandag 16 tm 20 juli Instructie week paarden en pony’s
Zaterdag 21 juli Nationaal tuigpaardenconcours ‘De Gouden Bolhoed’
Zondag 22 juli Subtop Dressuur
Zondag 29 juli Landelijk dressuur paarden en pony’s
Za 4 en zo 5 Aug Regiokampioenschappen klasse Z tm ZZL. Paarden en pony’s